FiskeElva har vært smittet av Gyrodactylus salaris i mange år, og er midlertidig stengt for fiske. Forhåpentligvis friskmeldes den til sesongen i 2020.

Remmem Gard ligger ca to mil oppover elva Rauma fra elveosen ved Åndalsnes, og har 2,2 km privat lakseelv. Denne strekningen er meget god og variert, med alt fra rolige partier til dype høler og harde stryk. Fisket i denne delen av elva foregår fra månedsskiftet juni/juli fram til 31. august, bortsett fra den aller øverste strekningen (Rygghølen), hvor fisket varer til 15. september.

Kart over laksevaldet

Området i elva merket med grønt er der vi tilbyr fiske. Det går 2,5 km skogsvei langs elva. (Kartgrunnlag: Kartverket)


Hjellhølen

Kanskje den beste fiskeplassen vi har, og en meget godt egnet høl for fluefiske. Her står man på en strand og fisker, og får man napp er fisken lett å kjøre da det er få steiner og stryk den kan slite seg løs på. Anbefales for både nybegynnere og godt trente fiskere. Fisken står ofte og hviler seg her før den tar fatt på de kraftige strykene opp til Rygghølen.

Rygghølen

Dette er det stedet som er mest i bruk av de lokalkjente da stedet har mange store steiner man kan se fisken fra, noe som gjør fisket ekstra artig. Dette er kanskje også det vanskeligste stedet å fiske, da fisken lett går på fossen eller sliter seg løs. Det er lett å sette sluken fast i elva om man fisker motstrøms, men når elva er lav kan man fiske fra Kløfta. Her er det en stor stein som har delt seg, og man kan stå inni denne kløfta og fiske nedover elva.


Bilder


Gyrodactylus salaris

Rauma har, som så mange andre elver i Skandinavia, vært smittet av Gyrodactylus salaris i mange år. Har man med eget fiskeutstyr til Rauma, må alt desinfiseres før man forlater vassdraget! Alle som selger fiskekort er pålagt å kreve inn et depositum på 300 kroner som man får igjen etter fullført desinfisering.