Aktiviteter


Under ser dere forslag til aktiviteter og gjøremål for våre gjester.

Helt i nærheten

Laksefiske

Med 2,2 kilometer privat lakseelv rett rundt hushjørnet er det lett å prøve fiskelykken. Fisket foregår fra månedsskiftet juni/juli fram til 31. august, bortsett fra den aller øverste strekningen (Rygghølen), hvor fisket varer til 15. september. Grunnet infeksjon av Gyrodactylus salaris er elva midlertidig stengt for fiske. Klikk her for mer info om laksevaldet vårt.


Årestue

Dette er en flott tømmerbygning fra 1850 som er rekonstruert til en årestue fra middelalder/vikingtid. Her er det tilbrakt mange fantastiske kvelder i lyset av kun et flakkende bål (åren), stearinlys og oljefakler. Man sitter behagelig på tømmerbenker dekket av saueskinn, og røyken stiger opp gjennom luker i taket. Klikk her for mer info om leie.


Fjordfiske

Romsdalsfjorden er en av Norges beste fjorder for laks og sjøørret (1/6 - 31/9). Fra gården og ned til Åndalsnes er det bare to mils kjøring gjennom fantastisk natur, og det tar ikke mer enn 15 minutter å komme til fjorden. Fisketurer på fjorden kan avtales med Rauma Jakt- og Fiskesafari.


Ryggvatnet

Dette flotte vannet ligger godt bortgjemt i ura i skogene over Remmem, så denne turen er heldigvis godt skiltet. Ryggvatnet var ett av Turmålene i 2010 og 2016 i regi av Nordveggen, og ligger 1,5 kilometer fra gården. Man kan kjøre nesten helt frem til vannet eller gå fra gården.


Kvitsandan

Denne flotte elvestranden ligger like i nærheten av Ryggvatnet. Stranden er meget godt egnet til å ta seg en matpause, og bør også besøkes når man har vært innom Ryggvatnet. Ofte finner man fine og rare tømmerstokker på stranda som elva har lagt fra seg. Ligger 1,5 kilometer fra gården, og bare noen hundre meter fra Ryggvatnet.


Sopp- og bærtur

Om sensommeren og høsten er skogene på Remmem fulle av bær og en del sopp. Alle er velkomne til å ta seg en tur på skogen og sanke så mye de vil.


Nausa

En noe mer utfordrende tur da dette er et fjellplatå med egen hjortestamme rett ovenfor gården. Det anbefales at man har erfaring fra å ferdes i fjell da denne turen er riktig så bratt. Nausa har flott utsikt over gården, dalen og elven. Turen går rundt 300 meter til værs.


Mongegjura

Turen opp Mongejura kan være riktig så utfordrende, og man bør være godt fjellvant. Man bruker fra tre til seks timer avhengig av form og vær, og turen har en stigning på omtrent 800 høydemeter. På toppen ligger Mongevatnet, og det er her regulerte Mongefossen har sitt opphav. Om man ønsker kan man gå videre innover fjellet til Kalskråtind, et yndet sted for basehoppere.


Diverse

Man trenger ikke bevege seg utenom Remmem Gard for å få seg en fin fottur, det er store og flotte områder rundt gården hvor man kan utforske naturen uten guide. I tillegg til de nesten fire kilometerne med skogsvei, er det hjortestier på kryss og tvers gjennom tette skoger og langs bortgjemte vann.


Ellers anbefaler vi følgende informasjonssider om friluftsliv og aktiviteter:
Romsdal.com
Visitandalsnes.com

Romsdalaktiv.com
Moskus-Safari Dovrefjell
Atlanterhavsparken
Atlanterhavsveien
Romsdalseggen (Romsdal.com)
Rauma Jakt- og Fiskesafari
Raumabanen
Geiranger / The Golden Route


Utflukter

Trollveggen (10 km avstand)

Dette er Europas høyeste loddrette stup. Det er cirka 1700 meter fra bunnen av dalen og opp til toppen av veggen, hvorav 1000 meter et loddrett stup. På motsatt side av dalen rager Romsdalshorn opp i 1550 meters høyde. Et moderne besøkssenter er opprettet ved foten av Trollveggen.


Romsdalseggen (20 km avstand)

Turen over Romsdalseggen går midt i Norges vakreste fjellverden – med en utsikt som kan ta pusten fra den mest erfarne fjellvandrer: Her er fjell og fjord, tinder og fosser på alle kanter. I sommersesongen går det daglig bussavgang fra Åndalsnes kl. 09.30. Les mer om turen på Romsdal.com.


Raumabanen (20 km avstand)

Togturen mellom Åndalsnes og Bjorli tar 1 time og 40 minutter, og gir spektakulær utsikt mot blant annet Trollveggen, Romsdalshorn, Slettafossen og Kylling Bru. Store deler av turen går langs Rauma elv, og det er hele 32 bruer på reisen. Om sommeren blir det gitt guiding over høytaleranlegget på toget. Mer info.


Kajakk, kano og grotteturer (20 km avstand)

Romsdal Aktiv tilbyr pakkeløsninger innen friluftsliv, og arrangerer blant annet fine kanoturer, kajakkturer og grotteturer. Man kan også leie både kano og kajakker på egenhånd. Besøk hjemmesidene til Romsdal Aktiv for mer info.


Trollstigen (30 km avstand)

Trollstigen ligger i hjertet av Romsdalen og er et veistykke som går i sikksakk fra Isterdalen opp til Stigrøra. Veien omringes av majestetiske fjell som bærer navn som Kongen, Dronningen og Bispen. Veien er en del av Nasjonale Turistveger, og et nytt besøkssenter er bygget på toppen samt en flott utsiktspost.


Rødven Stavkirke (53 km avstand)

Kirkens historie går tilbake til 1200-tallet, og et krusifiks fra den tiden hører til det eldste inventaret. Nytt kor og sakristi ble bygget på 1600-tallet, og restaurert tidlig på 1700-tallet til sitt nåværende preg. Daglig guiding i sommersesongen.


Moskussafari (85 km avstand)

Turene varer i ca. 5 timer, men lengde og varighet vil variere noe. Fjellvante guider vil gjøre alt for at dere skal få en flott og lærerik naturopplevelse i Dovrefjells storslagne natur! For mer info, besøk hjemmesidene til Moskus-Safari Dovrefjell.


Mardalsfossen i Eikesdalen (125 km avstand)

Mardalsfossen stuper 297 meter ned i Eikesdalen og er verdens 4. høyeste frie fall (hele fossen er 655 m). Fossen er et imponerende syn i vannføringssesongen som er fra 20.juni - 20.august hvert år. Fotturen opp til fossen tar ca. 45 min. Stor parkeringsplass i Mardalen.


Atlanterhavsveien (125 km avstand)

Atlanterhavsvegen går i sikksakk over åtte lave broer ute i havgapet, og knytter sammen øyene mellom Molde og Kristiansund. Veien er litt over 8 kilometer lang og ble åpnet i 1989. Atlanterhavsvegen med sin utrolige kystlinje og den prisbelønnede arkitekturen på og langs veien og broene, er en del av Nasjonal turistveg. Mer info.


Atlanterhavsparken (142 km avstand)

Atlanterhavsparken er et av de mest særpregede akvariene i Nord-Europa. La deg fascinere av den hektiske aktiviteten i den største tanken når dykkeren kommer for å mate fiskene for hånd. I det flotte uteområdet er det en egen pingvinpark. For mer info, besøk hjemmesidene til Atlanterhavsparken.


Geiranger / The Golden Route (151 km avstand)

Turen fra Trollstigen til Geiranger er Nasjonal Turistveg, og er kjent som «The Golden Route». Denne bilturen er trolig den råeste vegstrekninga i Norge, med mange severdigheter underveis, og flere stopp-punkt i regi av Nasjonal Turistveg. Mer info.